Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Čas prípravy: 45 minút | |
Počet porcií (kusov): 4 |
4OO g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 - 200 ml vody do cesta, 4 PL masla na osmaženie strúhanky, 1OO g strúhanky, soľ, voda, 200 g slivkového lekváru - povidla, práškový cukor
Múku preosejeme do misy a doprostred urobíme priehlbinu. Do priehlbiny vlejeme vodu a pridáme vajcia. Vymiesime do pružného cesta, ktoré sa nám nelepí ani na ruky, ani na steny misy. Cesto na múkou posypanej doske vyvaľkáme na veľmi tenko. Na jednu polovicu cesta pokladieme v rovnakých vzdialenostiach od seba po lyžičke slivkového lekváru. Prikryjeme druhou polovicou cesta a prstami postláčame cesto okolo kopčekov tesne k sebe. Radielkom vykrájame taštičky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Na panvici rozohrejeme maslo a osmažíme na ňom strúhanku do peknej zlatohnedej farby. V osmaženej strúhanke dobre vyváľame uvarené a scedené taštičky, aby sa rovnomerne obalili strúhankou. "Mníchovo ucho" ihned podávame a na tanieri môžeme posypať ešte práškovým cukrom.
Zdroj: rodinný recept. Je to jednoduchá a rýchla maškrta pre deti i dospelých.
Autor: Meszarosovabolya | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.